
- 1 чаша леща, изчистена и измита
- 5-6 домата, нарязани на кубчета
- 4 средни моркова, нарязани
- 1 гл. лук, ситно нарязана
- 1 тиквичка нарязана
- 4 ,5 ч. пилешки бульон
- 1 чаша нарязани гъби
- пармезан, настърган
- черен пипер
- босилек
- сол
1. В тенджера се смесват лук, тиквички, моркови, леща, бульон, сол и черен пипер. Разбърква се и се добавя пилешкото месо.
2. На слаб огън варите около 4-5 часа. 3. Изваждате пилешкото и с вилица го разкъсвате на парченца, и го връщате в тенджерата. Добавяте гъби и домати, разбърквате и варите още 15 мин. Поръсвате с босилек. Сервира се със сирене.
2. На слаб огън варите около 4-5 часа. 3. Изваждате пилешкото и с вилица го разкъсвате на парченца, и го връщате в тенджерата. Добавяте гъби и домати, разбърквате и варите още 15 мин. Поръсвате с босилек. Сервира се със сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар