Начин на приготвяне:Продукти:

- 10-15 скариди, сварени и почистени
- 1 среден картоф, обелен и нарязан
- 1 / 2 чаша квасена сметана
- 3 чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 / 2 глава лук, нарязан
- 1 супена лъжица масло
- 2 чаши прясно мляко
- 5 с.л. черен хайвер
- черен пипер
- сол
1. В голяма тенджера загрявате маслото и запържвате нарязаните карфиол, картофи и гъби. След като започнат да се запържват покривате с капак и намаляте огъня. Оставяте за около 10- 15 мин. докато омекнат.
2. Добавяте половината сметана, прясното мляко, бульона и подправките разбърквате, оставяте за 1-2 мин. и оставяте да се охлади за малко. Разбивате с пасатор.
3. Сервирате топла, като добавяте по една лъжица сметана и 1 с.л. хайвер, лимонов сок и няколко скариди.
2. Добавяте половината сметана, прясното мляко, бульона и подправките разбърквате, оставяте за 1-2 мин. и оставяте да се охлади за малко. Разбивате с пасатор.
3. Сервирате топла, като добавяте по една лъжица сметана и 1 с.л. хайвер, лимонов сок и няколко скариди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар