Начин на приготвяне:Продукти:
(за около 60 броя)
- лозови листа, около 80 бр.
- 2/3 гл. лук, ситно нарязан
- 5/6 гъби, ситно нарязани
- 4 скал. чесън, пресовани
- 20 стафиди, нарязани
- 1/2 с.л. чесън на прах
- 5/6 гъби, пресовани
- 1 гл. лук, пресован
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. соев сос
- 2 опак. кайма
- 1 чаша ориз
- 1 с.л. олио
- чубрица

- лозови листа, около 80 бр.
- 2/3 гл. лук, ситно нарязан
- 5/6 гъби, ситно нарязани
- 4 скал. чесън, пресовани
- 20 стафиди, нарязани
- 1/2 с.л. чесън на прах
- 5/6 гъби, пресовани
- 1 гл. лук, пресован
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. соев сос
- 2 опак. кайма
- 1 чаша ориз
- 1 с.л. олио
- чубрица
1. Намазнявате дъното на глинен гювеч и нареждате колкото да се покрие дъното с лозови листа.
2. Смесвате всички продукти без листата и хубаво размесвате с ръка. Наливате по- малък съд със студена вода, в който да си плакнете ръцете по време на работа със сместа.
3. За по- бързо нареждате, колкото можете, повече листа на масата и от горе равни части от сместа, после последователно ги завивате в желана форма. Нареждате ги плътно една до друга. Като се запълни редът, покривате с лозови листа. Така редите втори ред, и така докато свърши сместа. Най- отгоре трябва да има плътен слой листа. Изливате водата, ако е необходимо доливате още, докато се покрият. Слагате капака на глиненият съд и печете на силна фурна. След около 1 час намалявате на среден огън. Пече се около 3 часа.
2. Смесвате всички продукти без листата и хубаво размесвате с ръка. Наливате по- малък съд със студена вода, в който да си плакнете ръцете по време на работа със сместа.
3. За по- бързо нареждате, колкото можете, повече листа на масата и от горе равни части от сместа, после последователно ги завивате в желана форма. Нареждате ги плътно една до друга. Като се запълни редът, покривате с лозови листа. Така редите втори ред, и така докато свърши сместа. Най- отгоре трябва да има плътен слой листа. Изливате водата, ако е необходимо доливате още, докато се покрият. Слагате капака на глиненият съд и печете на силна фурна. След около 1 час намалявате на среден огън. Пече се около 3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар