Продукти:

(за 10 порции)
- 1 л. прясно мляко
- 25 г. лешници
- 25 г. стафиди
- 10 жълтъка
- 25 г. бадеми
- 50 г. захар
- 25 г. орехи
- 3 с.л. ром
- 50 г. мед
- 1 л. прясно мляко
- 25 г. лешници
- 25 г. стафиди
- 10 жълтъка
- 25 г. бадеми
- 50 г. захар
- 25 г. орехи
- 3 с.л. ром
- 50 г. мед
Начин на приготвяне
1, Сипваме рома в подходящ съд и слагаме стафидите в него, за да омекнат.
2. Междувременно смиламе с блендер орехите, бадемите и лешниците.
3. В друг съд слагаме жълтъците, захарта и меда.Разбиваме ги с тел, докато захарта се разтопи, след което доливаме прясното мляко и продължаваме да разбиваме.
4. Слагаме получената смес в тенджера и я държим на тих огън, докато започне да завира.Махаме от котлона и оставяме да изстине, като разбъркваме постоянно.
5. Слагаме сместа в машина за сладолед, предварително държана в камера 24 часа.Разбиваме 5 мин и прибираме сместа в камерата за 20 мин.Повтаряме тази технология, докато получим сладолед.
1, Сипваме рома в подходящ съд и слагаме стафидите в него, за да омекнат.
2. Междувременно смиламе с блендер орехите, бадемите и лешниците.
3. В друг съд слагаме жълтъците, захарта и меда.Разбиваме ги с тел, докато захарта се разтопи, след което доливаме прясното мляко и продължаваме да разбиваме.
4. Слагаме получената смес в тенджера и я държим на тих огън, докато започне да завира.Махаме от котлона и оставяме да изстине, като разбъркваме постоянно.
5. Слагаме сместа в машина за сладолед, предварително държана в камера 24 часа.Разбиваме 5 мин и прибираме сместа в камерата за 20 мин.Повтаряме тази технология, докато получим сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар