Hачин на приготвяне:

- картофи – пресни 1 кг.
- олио – 120 г.
- кисело мляко – 1 кофичка
- чесън – зелен 2 – 3 стръка или 2 – 3 скилидки
Подправки:
- кимион – млян 1/2ч. л. / по желание
- черен пипер – млян 1/2 ч. л.
- мента – прясна няколко стръка / накълцана/
- червен пипер – лют 2 ч. л. по желание
1. Фурната се загрява до 220 градуса. Подправките се смесват с малко сол в една съдинка. Нарязаните на парченца картофчета се потапят в подправките. Намазва се тавичката с олио. След като олиото се е сгорещило добре, изсипваме в нея картофчетата.
2. Пече се 40 минути, като картофчетата се обръщат от време на време с решетъчна лъжица. Продуктите за соса се смесват в друга съдинка.
3. Картофчетата се отцеждат от мазнината и се сервират с млечния сос.
2. Пече се 40 минути, като картофчетата се обръщат от време на време с решетъчна лъжица. Продуктите за соса се смесват в друга съдинка.
3. Картофчетата се отцеждат от мазнината и се сервират с млечния сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар