Начин на приготвяне:

- 1 лимон, сок и настъргана кора
- 900 гр. кафява или бяла захар
- 1 с.л. бял ориз, суров
- 4,5 л. вода
1. Оставяте водата да заври.
2. Междувременно смилате джинджифил в хаванче или процесор за храна и го поставяте в купа. Добавяте захар, лимонов сок и кора, и разбърквате добре.
3. Заливате с кипящата вода и добавяте зърната ориз.
4. Поставяте сместа в херметически затварящ се буркан и се оставя да престои на хладно и тъмно място за една седмица, като веднъж дневно разклащате енергично.
5. След една седмица прецеждате джинджифила и пресипвате в бутилка.
6. Оставяте в хладилника за 1 до 2 седмици.
7. Сервирате в чаша с много лед и резени лимон. Може да добавите ром.
2. Междувременно смилате джинджифил в хаванче или процесор за храна и го поставяте в купа. Добавяте захар, лимонов сок и кора, и разбърквате добре.
3. Заливате с кипящата вода и добавяте зърната ориз.
4. Поставяте сместа в херметически затварящ се буркан и се оставя да престои на хладно и тъмно място за една седмица, като веднъж дневно разклащате енергично.
5. След една седмица прецеждате джинджифила и пресипвате в бутилка.
6. Оставяте в хладилника за 1 до 2 седмици.
7. Сервирате в чаша с много лед и резени лимон. Може да добавите ром.
Няма коментари:
Публикуване на коментар