Начин на на приготвяне:Продукти:

- 1 голяма тиква
- 4 чаши бульон
- 2 зрели круши
- черен пипер
- 1 гл. лук
- сол
1. В тенджера разтопявате малко масло и добавяте ситно нарязан лук и настърган джинджифил. Разбърквате и оставяте малко докато лукът омекне.
2. Почиствате и нарязвате тиквата на средно големи парчета и ги добавяте към лука, добавяте почистени и нарязани круши, бульон, сол и черен пипер, разбърквате хубаво и оставяте да заври, след което намаляте огъня и оставате да къкри около 15 мин. Оставяте да изстине леко и с пасатор пасирате докато стане гладка смес.
3. Гарнирате със заквасена сметана, тиквени семки и крутони.
2. Почиствате и нарязвате тиквата на средно големи парчета и ги добавяте към лука, добавяте почистени и нарязани круши, бульон, сол и черен пипер, разбърквате хубаво и оставяте да заври, след което намаляте огъня и оставате да къкри около 15 мин. Оставяте да изстине леко и с пасатор пасирате докато стане гладка смес.
3. Гарнирате със заквасена сметана, тиквени семки и крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар