Добре дошли!

Здравейте, пожелаваме Ви приятни мигове с вкусните рецепти на баба :)

сряда, 18 юли 2012 г.

Пълнени чушки с кайма, гъби и лук



Начин на приготвяне:Продукти:
- 10 червени чушки, средно големи и прави
- 6-7 скал . чесън, ситно нарязани
- 350 гр . гъби, ситно нарязани
- 3-4 гл . лук, ситно нарязан
- 3 средни домата, смлени
- 2 малки пакета кайма
- 3 с.л. олио, за сместа
- 1,5 чаша ориз, бял
- индийско орехче
- дафинов лист
- черен пипер
- мащерка
- риган
- сол
1. Първо приготвяте сместа, като смесвате всички продукти, с изключение на чушките, като разбърквате хубаво сместа, и я оставяте в хладилника да стегне.
2. Почиствате чушките, като отстранявате хубаво семките, измивате ги и ги напълвате със сместа.
3. Нареждате ги в предварително на мазнен гювеч, изплаквате с хладка вода, купата от сместа и я заливате върху пълнените чушки, така, че да ги покрие малко над половината. Слагате 3-4 дафинови листа между чушките и похлупвате с капак.
4. Печете на 200-250 градуса във фурна, около 3 часа, като разклащате от време на време, за да не залепне по стените и доливате по малко вода ако е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар