Продукти:

- 500 гр. пилешко филе нарязано на жулиени
- 1 1/2 кг. тиквички нарязани на колелца
- 2бр. големи домати нарязани на шайби
- 2-3 стр. пресен лук
-пилешки бульон
- 100 мл. растителна мазнина
- 3 скл. чесън нарязан на дребно или счукан
- 1 1/2 кг. тиквички нарязани на колелца
- 2бр. големи домати нарязани на шайби
- 2-3 стр. пресен лук
-пилешки бульон
- 100 мл. растителна мазнина
- 3 скл. чесън нарязан на дребно или счукан
Подправки:
- черен пипер
- магданоз
- сол
- черен пипер
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
1. Слагаме в голяма купа нарязаните тиквички. Добавяме половината от пресния лук и магданоза,чесъна,солта и растителната мазнина.Объркваме много добре и изсипваме в голяма тава.
2. Печем в гореща фурна до полуомекване на тиквичките.Когато тиквичките са готови прехвърляме в средна по големина тавичка.
3. През това време запържваме останалия пресен лук и пилешкото филе до леко побеляване на месото.
4. Прехвърляме месото при полуомекналите тиквички.Поръсваме с чер пипер.
5. Нареждаме доматите и заливаме с гореща вода или пилешки бульон.Бульона не трябва да покрива доматите.
6. Печем в гореща фурна.Ястието трябва да остане на мазнина.Когато се опече отново поръсваме с нарязан магданоз.
2. Печем в гореща фурна до полуомекване на тиквичките.Когато тиквичките са готови прехвърляме в средна по големина тавичка.
3. През това време запържваме останалия пресен лук и пилешкото филе до леко побеляване на месото.
4. Прехвърляме месото при полуомекналите тиквички.Поръсваме с чер пипер.
5. Нареждаме доматите и заливаме с гореща вода или пилешки бульон.Бульона не трябва да покрива доматите.
6. Печем в гореща фурна.Ястието трябва да остане на мазнина.Когато се опече отново поръсваме с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар