Продукти:

- 1кг катрофи
- 1 глава лук
- 2бр. домати
- 1ч.л. червен пипер
- 1/2ч.л. чубрица
- сол
- черен пипер
Заливка:
- 2 яйца
- 1/2 коф.кис.мляко
- 2с.л. брашно
- 1ч.л. хлебна сода.
Начин на приготвяне:
1. Лукът се запържва с олиото и каймата и се бърка.
2. Добавят се подправките,настърганите домати и се оставя да поври за 5 минути.Нарязаните на кубчета картофи се слагат в тава,изливат се доматите и каймата,долива се топла вода-да покрие плънката.
3. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
4. Заливка:Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко,брашното и содата.Сместа се излива в тавата и се връща във фурната за още 10 минути.
1. Лукът се запържва с олиото и каймата и се бърка.
2. Добавят се подправките,настърганите домати и се оставя да поври за 5 минути.Нарязаните на кубчета картофи се слагат в тава,изливат се доматите и каймата,долива се топла вода-да покрие плънката.
3. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
4. Заливка:Към разбитите яйца се прибавят киселото мляко,брашното и содата.Сместа се излива в тавата и се връща във фурната за още 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар