Начин на приготвяне:

- 1 шепа магданоз, ситно нарязан
- смес от зехтин и 1 бучка масло
- 2 скал. чесън, ситно нарязани
- 500 гр. консервирани домати
- 1 голям морков, настърган
- 1 праз лук, тънко нарязан
- 2 чаши пилешки бульон
- 1,5 чаша ориз Басмати
- 1 ч.л. сладък пипер
- 1 с.л. червено вино
- 1 ч.л. лют пипер
- черен пипер
- 1 с.л. захар
- сол
1. В масло и зехтин, леко запържвате праз, моркови и чесън, докато омекнат.
2. Добавяте доматите, разбърквате и покривате. Оставяте да ври около 15 мин. докато сосът започне да се сгъстява.
3. Добавяте останалите съставки с изключение на ориза и оставяте да заври.
4. Прибавяте ориза, разбърквате хубаво и намаляте огъня. Похлупвате съда и оставяте на слаб огън да къкри около 15 мин, докато ориза е готов, но не всички течности са усвоени.
5 Сервира се охладено на стайна температура, залято с лъжица кисело мляко, по желание.
2. Добавяте доматите, разбърквате и покривате. Оставяте да ври около 15 мин. докато сосът започне да се сгъстява.
3. Добавяте останалите съставки с изключение на ориза и оставяте да заври.
4. Прибавяте ориза, разбърквате хубаво и намаляте огъня. Похлупвате съда и оставяте на слаб огън да къкри около 15 мин, докато ориза е готов, но не всички течности са усвоени.
5 Сервира се охладено на стайна температура, залято с лъжица кисело мляко, по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар