Добре дошли!

Здравейте, пожелаваме Ви приятни мигове с вкусните рецепти на баба :)

петък, 13 юли 2012 г.

Италианска лучена супа

Начин на приготвяне:Продукти:
Италианска лучена супа- 1/4 чаша зехтин
- 6 средни червени глави лук
- 6 скилидки чесън
- 1 стрък целина
- 1 среден морков
- 8 резена панчета или бекон(около 150 грама)
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица винен оцет
- 1 чаша бяло вино
- Сол и пипер на вкус
- 2 литра вода или зеленчуков бульон
- 1/4 чаша настъргано сирене Пармиджано, Реджано или каквото искате
1. Обели лука, нарежи го наполовина и тогава на тънки парчета.
2. Обели и тънко нарежи скилидките чесън.
3. Нарежи стръка целина и морковите.
4. Нарежи фино панчетата или бекона.
5. В голяма тенджера загрей зехтин над средната температура.
6. Добави лука, чесъна, целината, морковите, бекона и червения пипер.
7. Готви за 10-12 минути, бъркайки, докато лукът омекне.
8. Добави оцета и виното.
9. Сготви, докато течността почти напълно се изпари, за 5 минути.
10. Поръси със сол и пипер.
11. Добави водата или бульона и кипни.
12. Намали топлината и покрий за 2 часа или по-дълго.
13. Осоли още, ако се налага.
14. Поръси с настърганото сирене преди сервиране, ако искаш.
15. Преди това го прехвърли в големи купи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар