Панирани моцарела топки :

Продукти:
- 500 гр. моцарела топки
- 1/4 чаша прясно мляко
- 1 чаша брашно
- 2 чаши галета
- черен пипер
- 1 с.л. риган
- 2 яйца
- олио
-сол
- 500 гр. моцарела топки
- 1/4 чаша прясно мляко
- 1 чаша брашно
- 2 чаши галета
- черен пипер
- 1 с.л. риган
- 2 яйца
- олио
-сол
Начин на приготвяне:
1. Подсушавате сиренето на сухи хартиени листове. В една купичка смесвате брашно, сол и черен пипер. Във втора купа смесвате яйца и мляко, и в трета купичка хубаво разбърквате галета и риган.
2. Потапяте всяко парче сирене в брашното, после в яйцата и накрая в галетата.
3. Предварително загрявате мазнината на около 350 градуса и пържите топките моцарела, около 1-2 мин. докато станат златисти на цвят. Поставяйте ги ниско.
1. Подсушавате сиренето на сухи хартиени листове. В една купичка смесвате брашно, сол и черен пипер. Във втора купа смесвате яйца и мляко, и в трета купичка хубаво разбърквате галета и риган.
2. Потапяте всяко парче сирене в брашното, после в яйцата и накрая в галетата.
3. Предварително загрявате мазнината на около 350 градуса и пържите топките моцарела, около 1-2 мин. докато станат златисти на цвят. Поставяйте ги ниско.
Бърз доматен сос:
Продукти:
- 400 гр. домати, ситно нарязани
- 1 скал. чесън, ситно нарязан
- 1/2 гл. лук, ситно нарязан
- 1/2 с.л. босилек
- 1/2 с.л. риган
- 1 с.л. зехтин
- черен пипер
- сол
Продукти:

- 1 скал. чесън, ситно нарязан
- 1/2 гл. лук, ситно нарязан
- 1/2 с.л. босилек
- 1/2 с.л. риган
- 1 с.л. зехтин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1. Загрявате зехтина на среден огън и добавяте лук, запържвате го около 6 мин., добавяте чесън, и след около 1 мин. добавяте доматите, и подправките. Разбърквате и оставяте да заври, намаляте огъня и оставяте да къкри около 15 мин. докато сосът се сгъсти. Добавяте сол и черен пипер на вкус.
1. Загрявате зехтина на среден огън и добавяте лук, запържвате го около 6 мин., добавяте чесън, и след около 1 мин. добавяте доматите, и подправките. Разбърквате и оставяте да заври, намаляте огъня и оставяте да къкри около 15 мин. докато сосът се сгъсти. Добавяте сол и черен пипер на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар