Продукти:
- 3 бр. авокадо,обезкостено и нарязано на кубчета
- 3 чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаша сметана
- 2 с.л. лимонов сок
- сол

за доматената салца:
- 1 1 / 2 чаши ситно нарязан домати
- 1 / 3 чаша ситно нарязан червен лук
- 2 с.л. чили
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан
- 12-16 сварени скариди, обелени и нарязани на дребно
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 / 4 чаша зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В голям съд смесвате авокадото, бульона и сметаната и пасирате докато стане гладка смес.Додавяте лимонения сок и пипера и оставяте да престои на хладно около 1 час
2. Междувременно приготвяте доматената салца: В купа смесвате доматите, лука, чилито, чесъна, лимоновия сок, зехтина, солта и пипера, и се разбърква хубаво.
3. Взимате пасираната супа от хладилника, подправяте ако е необходимо и сипвате на порции.От горе добавяте парченца скариди и обилна „буца“ от салцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар