Продукти:

- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 2 чаши прясно мляко
- 1 пакет крема сирене
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 чаши макарони
- 1/2 ч.л. горчица
- 1 ч.л чили сос
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. В подсолена вода сварявате макароните, за около 10 мин. Изцеждате водата хубаво и ги прехвърляте в намаслена тава в силно загрята фурна, но не включена.
2. На средна температура стопявате маслото и запържвате брашното, като внимавате да не го препържите.
3. Доливате млякото и бъркате докато се смеси напълно. Добавяте солта, черния пипер, чесъна на прах и индийското орехче и разбърквате на слаб огън.
4. Премахвате от огъня и оставяте за 1 мин. Добавяте крема сиренето и бъркате докато се разтопи в сместа, след това добавяте 2 чаши Чедър сирене. Разбърквате докато сместа стане напълно гладка.
5. В голяма купа смесвате макароните с получения сос, разбърквате хубаво и връщаме в тавата. Поръсвате останалото сирене Чедър отгоре. Печете 25-30 мин. докато коричката стане златисто кафява.
6. Като извадите от фурната покривате тавата за 3-5 мин. за да се задушат макароните.
1. В подсолена вода сварявате макароните, за около 10 мин. Изцеждате водата хубаво и ги прехвърляте в намаслена тава в силно загрята фурна, но не включена.
2. На средна температура стопявате маслото и запържвате брашното, като внимавате да не го препържите.
3. Доливате млякото и бъркате докато се смеси напълно. Добавяте солта, черния пипер, чесъна на прах и индийското орехче и разбърквате на слаб огън.
4. Премахвате от огъня и оставяте за 1 мин. Добавяте крема сиренето и бъркате докато се разтопи в сместа, след това добавяте 2 чаши Чедър сирене. Разбърквате докато сместа стане напълно гладка.
5. В голяма купа смесвате макароните с получения сос, разбърквате хубаво и връщаме в тавата. Поръсвате останалото сирене Чедър отгоре. Печете 25-30 мин. докато коричката стане златисто кафява.
6. Като извадите от фурната покривате тавата за 3-5 мин. за да се задушат макароните.
Няма коментари:
Публикуване на коментар