Добре дошли!

Здравейте, пожелаваме Ви приятни мигове с вкусните рецепти на баба :)

сряда, 18 юли 2012 г.

Задушен заек в тиква



Начин на приготвяне:Продукти:
- 250 гр. арпаджик
- 1 гл. червен лук
- копърово семе
- 200 гр. бекон
- 1 бяла тиква
- черен пипер
- 2 гл. чесън
- 2-3 домата
- стрък праз
- 4 моркова
- чаша вино
- чубрица
- босилек
- кимион
- 1 заек
- олио
- сол
1. Заекът се нарязва и се запържва в малко мазнина. Изважда се и се шпекова с чесъна и морковите. Връща се в тенджерата, отгоре се слага нарязаният бекон, нарязаният лук, нарязаните домати, и всички подправки. Всичко се задушава за около 20-30 мин.
2. Тиквата се измива и се издълбава. Капачето се запазва. Цялата готова смес се нарежда в тиквата, покрива се с капачето, и се пече около 45 мин. на 180 – 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар