Подправки:Продукти:
- лозови листа (пресни, замразени или консервирани)
- 1 чаша ориз
- 600гр. кайма
- 1 глава лук
- олио (зехтин)

- 1 чаша ориз
- 600гр. кайма
- 1 глава лук
- олио (зехтин)
- черен пипер
- сол
- копър
- сол
- копър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно, запържете го, добавете каймата и ориза, хубаво ги разбъркайте.Прибавете подправките и налейте една чаша вода. Щом водата се поеме, свалете от огъня.
2. Ако листата са свежи, е нужно леко да се попарят, за да може по-лесно да се навият сърмите.
3. Във всяко листо поставете по лъжица от плънката и завийте стегнато на руло.
4. Наредете сърмите плътно една до друга в тенджера, залейте с две чаши вода и затиснете с обърната чиния, за да не се развият при варенето. Сварете на тих огън за около 20-25 минути.
5. Поднесете с кисело мляко и свеж нарязан копър.
2. Ако листата са свежи, е нужно леко да се попарят, за да може по-лесно да се навият сърмите.
3. Във всяко листо поставете по лъжица от плънката и завийте стегнато на руло.
4. Наредете сърмите плътно една до друга в тенджера, залейте с две чаши вода и затиснете с обърната чиния, за да не се развият при варенето. Сварете на тих огън за около 20-25 минути.
5. Поднесете с кисело мляко и свеж нарязан копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар