
- 1/2 кг. моркови
- 1 чаена чаша вода
- 1 – 2 скилидки чесън
- 1/4 к.л джинджифил
- 1/4 к. л. пипер
- 1/4 к.л. кимион
- 1/4 к.л. кориандър
- 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 с.л. зехтин
- ситно нарязан магданоз да украса
- 1 чаена чаша вода
- 1 – 2 скилидки чесън
- 1/4 к.л джинджифил
- 1/4 к. л. пипер
- 1/4 к.л. кимион
- 1/4 к.л. кориандър
- 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 с.л. зехтин
- ситно нарязан магданоз да украса
Начин на приготвяне:
1. Сложете морковите и водата в малък съд. Когато водата заври, намалете котлона до 1,за да се изпари всичката вода и морковите да се сготвят на пара.
2. С миксер, пасатор, обикновено ренде или с вилица направете морковите на пюре. Прибавете чесъна, подправките, лимоновия сок, зехтина. Бъркайте отново до получаването на хомогенна смес.
3. Съхранете в хладилник в добре затворена кутия.
1. Сложете морковите и водата в малък съд. Когато водата заври, намалете котлона до 1,за да се изпари всичката вода и морковите да се сготвят на пара.
2. С миксер, пасатор, обикновено ренде или с вилица направете морковите на пюре. Прибавете чесъна, подправките, лимоновия сок, зехтина. Бъркайте отново до получаването на хомогенна смес.
3. Съхранете в хладилник в добре затворена кутия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар