Добре дошли!

Здравейте, пожелаваме Ви приятни мигове с вкусните рецепти на баба :)

събота, 14 юли 2012 г.

Цвекло с леща


Начин на приготвяне:Продукти:

Продукти за 4 порции:- 2 с.л. нарязани пера чесън
- 2 с.л. зеленчуков бульон
- 1 глава червен лук
- 600г бяло  цвекло
- 2 с.л. лимонов сок
- 1/2 връзка лук
- 6 с.л. зехтин
- 1 ч.л. анасон
- 80г леща
- 1 морков
- пипер
- сол
1. Лещата се слага да ври в зеленчуковия бульон.
2. Добавят се перата чесън,4 с.л. зехтин и лимоновия сок. Подправя се със сол и пипер на вкус. Към края се слагат морковите и лукът. След това лещата се прецежда.
3. Цвеклото се бели и нарязва на парчета. Запържва се от двете страни в останалата мазнина. Накрая се добавя анасон,сол и пипер.
4. Подрежда се в подходяща чиния,а отгоре се разпределя лещата.Сервира се топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар