
- 3-4 лъжици олио
- 1 средно голям морков
- 1 глава кромид лук
- 1 равна супена лъжица брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 4 чаени чаши вода
- 1 жълтък
- крутони
- сол на вкус
1. Почистените, измити и ситно нарязани лук и морков се задушават в ? от мазнината до омекване.
2. Заливат се с кипящата вода, добавят се нарязаните картофи и всичко се вари на тих огън.
3. След като зеленчуците са готови, се разбива цялата смес с миксер или пасатор.
4. Запържва се брашното в останалата мазнина, разрежда се с 2/3 от млякото и се добавя към пасираната смес, като се разбърква непрекъснато. Ако супата е станала много гъста, може да се разреди с малко гореща вода. Посолява се на вкус. Вари се 10 минути.
5. Застройва се с останалото мляко и разбития в него жълтък, като се бърка непрекъснато.
2. Заливат се с кипящата вода, добавят се нарязаните картофи и всичко се вари на тих огън.
3. След като зеленчуците са готови, се разбива цялата смес с миксер или пасатор.
4. Запържва се брашното в останалата мазнина, разрежда се с 2/3 от млякото и се добавя към пасираната смес, като се разбърква непрекъснато. Ако супата е станала много гъста, може да се разреди с малко гореща вода. Посолява се на вкус. Вари се 10 минути.
5. Застройва се с останалото мляко и разбития в него жълтък, като се бърка непрекъснато.
Няма коментари:
Публикуване на коментар