
- 1 глава кромид лук
- 1 ч.ч. червена леща
- 2 дафинови листа
- 1 стрък целина
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кимион
- 3 скл. чесън
- 4-5 с.л. олио
- 1 морков
- сол
1. Нарязвате зеленчуците на дребно и ги задушете в мазнината.
2. Прибавяте лещата и подправките. Заливате с вода малко над лещата и оставяте да ври на бавен огън.
3. След като лещата омекне, извадете дафиновите листа и пасирайте с пасатор докто стане гладка. Добавяте още вода до желаната от вас гъстота. Посолявате на вкус и сервирате скрутони.
2. Прибавяте лещата и подправките. Заливате с вода малко над лещата и оставяте да ври на бавен огън.
3. След като лещата омекне, извадете дафиновите листа и пасирайте с пасатор докто стане гладка. Добавяте още вода до желаната от вас гъстота. Посолявате на вкус и сервирате скрутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар