Начин на приготвяне:
Продукти:
- 1 голяма гл. лук, ситно нарязана
- 100 гр. гъби, едро нарязани
- 2 скал. чесън, пресовани
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 с.л. нарязан босилек
- 400 гр. белени домата
- 150 гр. варен ориз
- 200 гр. кайма
- 2 с.л. зехтин
- 50 гр. масло
- черен пипер
- 4 чушки
- сол

- 1 голяма гл. лук, ситно нарязана
- 100 гр. гъби, едро нарязани
- 2 скал. чесън, пресовани
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 с.л. нарязан босилек
- 400 гр. белени домата
- 150 гр. варен ориз
- 200 гр. кайма
- 2 с.л. зехтин
- 50 гр. масло
- черен пипер
- 4 чушки
- сол
1. Орязвате върха на чушките, изваждате семената, измивате ги и ги оставяте да засъхнат.
2. В тиган загрявате маслото и запържвате леко половината лук, добавяте каймата, и я запържвате около 5 мин, като бъркате непрекъснато с вилица, за да не стане на буци, около 5 мин. Добавяте гъбите, половината от чесъна, босилек, магданоз, сол и черен пипер, и готвите около 5 мин.
3. Добавяте ориз, разбърквате хубаво и със сместа напълвате чушките и ги нареждате изправени в тава или глинен съд.
4. В тиган загрявате зехтина, добавяте останалия лук, останалия чесън, магданоз и босилек, и запържвате около 2 мин. Добавяте домати, сол и пипер, разбърквате и готвите на среден огън около 5 мин. Разбърквате хубаво и заливате чушките. Похлупвате ги с фолио или капак и печете във фурна на 200 градуса около 1 час.
5. Може да се сервират топли или студени
2. В тиган загрявате маслото и запържвате леко половината лук, добавяте каймата, и я запържвате около 5 мин, като бъркате непрекъснато с вилица, за да не стане на буци, около 5 мин. Добавяте гъбите, половината от чесъна, босилек, магданоз, сол и черен пипер, и готвите около 5 мин.
3. Добавяте ориз, разбърквате хубаво и със сместа напълвате чушките и ги нареждате изправени в тава или глинен съд.
4. В тиган загрявате зехтина, добавяте останалия лук, останалия чесън, магданоз и босилек, и запържвате около 2 мин. Добавяте домати, сол и пипер, разбърквате и готвите на среден огън около 5 мин. Разбърквате хубаво и заливате чушките. Похлупвате ги с фолио или капак и печете във фурна на 200 градуса около 1 час.
5. Може да се сервират топли или студени
Няма коментари:
Публикуване на коментар